ETUSIVU ESITTELYRANKING JUNIORIT SEURAT LISENSSIT TAPAHTUMAT 
Henkilörekisterivelvoitteet
# 27.03.2018

Asiatervehdys,


Suomen ja Euroopan unionin tietosuojalait ovat uudistumassa. EU:n yleistä tietosuoja-asetusta sovelletaan 25.5.2018 alkaen kaikissa EU:n jäsenmaissa. Tämän asetuksen soveltamisen myötä meidän yhdistystenkin pitää hieman ryhdistäytyä omissa käytännöissämme liittyen jäsen- ja henkilörekistereihin.


En aio tässä syvemmälti perehdyttää ketään tietosuoja-asetuksen ja -lain ihmeelliseen maailmaan vaan toivon, että jokainen SBJJL:n jäsenyhdistys huolehtii siihen tutustumiseen omalla tahollaan sekä kartoittaa, mitä se tarkoittaa oman yhdistyksen käytäntöjen kohdalla. Täällä asia on esitetty yksinkertaisesti ja nopeasti läpi selattavana: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/euntietosuojauudistus.html


Ihan ensimmäiseksi jokaisen SBJJL:n jäsenseuran (tämä oikeasti koskettaa Suomessa kaikkia yrityksiä, yhdistyksiä, jne.) pitää huolehtia siitä, että kaikista ylläpidetyistä ja olemassa olevista jäsen- ja henkilörekistereistä on olemassa rekisteri- tai tietosuojaseloste.

Tietosuojavaltuutettu sanoo: ”Rekisterinpitäjän tulee laatia jokaisesta eri henkilörekisteristä rekisteriseloste, joka on pidettävä yleisesti saatavilla esimerkiksi rekisterinpitäjän toimipaikassa tai verkkopalvelussa. Samaan henkilörekisteriin kuuluvat erikseen pidetyt atk-rekisterit ja manuaaliset luettelot ja kortistot, jos niitä käytetään saman tehtävän hoitamiseen.”


Huomioitavaa on, että käytännössä kuka tahansa voi pyytää ko. selosteet nähtäväksi.

Tarvittavat rekisteriselostepohjat ja täyttöohjeet löytyvät helpoiten täältä: http://www.tietosuoja.fi/…/rekisteri-jatietosuojaselosteet.…


Toivoisin, että jokainen seura huolehtii näistä velvoitteista ennen tuota toukokuun maagista päivää. Tarvittaessa pyrimme liiton kautta teitä asian suhteen opastamaan. Viime kädessä jokainen yhdistys ja yritys on kuitenkin itse juridisessa vastuussa näistä asioista ja laiminlyödessään joutuvat kantamaan niistä määrätyt sanktiot (sakkoja tai henkilötietojen käsittelykielto).


T,

Aki (pj)


Näytä kaikki uutiset
Upota RSS
JÄSENTILI >>
Toimitus- ja maksuehdot Tietosuojakäytäntö info@bjjliitto.fi