ETUSIVU ESITTELYRANKING JUNIORIT SEURAT LISENSSIT TAPAHTUMAT 
SBJJL:n kilpailujen NoGi-asuste vaatimukset
# 10.10.2022
Tarkennusta SBJJL:n aikuisten, joukkueiden ja seniorikilpailuiden NoGi-asuihin!
Rash Guard:
IBJJF:n säännöstön mukaisesti rash guardeissa sallitut värit ovat musta ja valkoinen, joiden lisäksi siinä tulee olla vähintään 10% ottelijan vyöarvon mukaista väriä. Mustavöisillä ottelijoilla saa päävärien lisäksi olla paidassa hieman punaista väriä. SBJJL:n kilpailuissa vähintään 10% vyöarvo-osuu koskee ensisijaisesti ottelijan omaa vyöarvoa ja toissijaisesti oteltavaa vyöarvosarjaa. Esim. naisten ja miesten elite-sarjoissa ottelija käyttää oman vyöarvon mukaista väritystä, kun taas valkovöisen/alle-16v otellessa sinivyösarjassa ottelija käyttää oteltavan sarjan mukaista väritystä.
Rash guardissa saa olla tunnistettavia kaupallisia- sekä seuralogoja, joiden väritykselle ei ole rajoitteita. Logon tulee olla selkeästi yhtenevä kokonaisuus. Muuta kuin sallittuja värejä sisällään pitävät muut kuvat, tekstit, kuviot, yms. on kielletty. Poikkeuksena em. sallitaan kansainvälisesti tunnettujen varustevalmistajien tuotteet, joita yleisesti myydään "IBJJF Approved" -maininnalla (poislukien kustomoidut seuratuotteet). Tällaisia valmistajia ovat esimerkiksi Tatami, Keiko, Scramble, jne.
Huomioithan, että SBJJL:n hyväksyntä ei tarkoita näissä tapauksissa sitä, että varusteella voi otella IBJJF:n kilpailuissa. IBJJF ei anna "Approval" -hyväksyntöjä varustevalmistajille (tämä tieto suoraan IBJJFn tuomarikomiteasta).
Shortsit:
Shortsien on oltava mustat, valkoiset tai mustavalkoiset ja niissä sallitaan rajoitukseton määrä ottelijan vyöarvon mukaista väriä (huom! samat SBJJL:n vyö-/vyösarjasäännöt kuin rash guardeissa). Niissä saa olla tunnistettavia kaupallisia- sekä seuralogoja, joiden väritykselle ei ole rajoitteita. Logon tulee olla selkeästi yhtenevä kokonaisuus. Muuta kuin sallittuja värejä sisällään pitävät muut kuvat, tekstit, kuviot, yms. on kielletty.
Yleisesti tiedoksi, että harmaa ei ole musta eikä valkoinen. Tästä on ehkä eniten epäselvyyksiä!!
Vähänkään epäselvissä tilanteissa kilpailuorganisaatiolla on aina oikeus evätä kyseinen asuste ilman ylimääräisiä perusteluja. Näin ollen SBJJL aina suosittelee hankkimaan liiton kilpailuihin selkeitä sääntöjen sallimia varusteita, joissa ei ole tulkinnanvaraa. Muilla varusteilla voi sitten treenailla tai osallistua sellaisiin kilpailuihin, joissa tällaisia sääntöjä ei ole käytössä.
Kilpailukohtaiset yksityiskohdat kerrotaan aina kyseisen tapahtuman kilpailukutsussa. Muista lukea se ennen ilmoittautumista, koska ilmoittautuessasi sitoudut noudattamaan kilpailukutsun vaatimuksia.
Näytä kaikki uutiset
Upota RSS
JÄSENTILI >>
Toimitus- ja maksuehdot Tietosuojakäytäntö info@bjjliitto.fi