ETUSIVU ESITTELYRANKING JUNIORIT SEURAT LISENSSIT TAPAHTUMAT 
Vakavien loukkaantumisten ennaltaehkäisy
# 13.03.2024
Haluaisimme muistuttaa muutamasta tärkeästä harjoitteluturvallisuuteen liittyvästä asiasta. Näitä olisi hyvä käydä läpi seuran ohjaajien ja harrastajien kanssa. Tämä ei ole virallinen ohjeistus, vaan toive keskustelunavauksesta.

Vakavien loukkaantumisten ennaltaehkäisyn kolme suositusta:

1. Harjoittelun vuosikelloon sisältyisi ohjattua tekniikkaharjoittelua turvallisesti kaatumisesta ja heitoissa kyydissä olemisesta. Etenkin peruskurssiin olisi hyvä sisällyttää osio näitä. Ydinkohtia kaatojen ja heittojen aikana; leuka kohti rintaa, vältä suorilla raajoilla alastulon vastaanottoa ja ukemimainen alastulon rullaus.

2. Muutamien tekniikoiden on huomattu olevan erityisen vaarallisia vakavien niska- ja polvivammojen näkökulmasta: takavyöheitto taittaen yli, käsivarsiheitto suoraan yli, jalkasaksikaadot sekä suljettuun guardiin päin hyppääminen. Näiden tekniikoiden kieltämistä sparreissa voisi harkita. Nämä kaikki eivät ole kuitenkaan kiellettyjä tekniikoita kisoissa (huom. vyöluokkarajoitukset), joten näihin kannattaa tutustua hallitussa tekniikkaharjoittelussa.

3. Kamppailulajien erityispiirre on niskalle kohdistuva rasitus ja tärskyt. Jokaista lajia harrastavaa olisi hyvä muistuttaa omatoimisesta niskalihasten vahvistuksesta. Myös ohjatussa harjoittelussa voisi säännöllisesti olla niskalihasten vahvistamista. Vahvat niskalihakset antavat turvaa isoissa tärskyissä ja suojaavat rasitusvammoilta.

Turvallisia ja kehittäviä harjoituksia kaikille!
Näytä kaikki uutiset
Upota RSS
JÄSENTILI >>
Toimitus- ja maksuehdot Tietosuojakäytäntö info@bjjliitto.fi